Teater Scratch

Teater Scratch

070-652 58... Visa nummer
Sandviksgatan 18A
972 36 LULEÅ

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Vi spelar funktionell teater för konferenser, arbetsplatser samt konstnärlig teater för barn, unga och vuxna. Vår starkaste sida är improvisation och vi utgår alltid från vår publik och dess upplevelse. Vi erbjuder även utbildning, kurser och föreläsningar. Kontakta gärna oss!

Bildgalleri

 • Teater Scratch
  Teater Scratch
 • Teater Scratch
  Teater Scratch
 • Teater Scratch
  Teater Scratch
 • Teater Scratch
  Teater Scratch

Vår vision

”Vår teater måste kommunicera med sin publik, och kan inte leva enbart för skådespelarens skull. Teatern måste stå i relation till den verklighet vi lever och vistas i”
– Dan Swärdh, Konstnärlig ledare och grundare av Teater Scratch

Teater Scratch är en teater som genom decennier har genomgått många olika inriktningar. Ämnesteater, improvisationsteater, berättarteater. Produktioner för barn, unga och vuxna.
Men ideologin till varför, och hur, vi gör teater har varit desamma sedan starten 1987-
Vi är en folkets teater. Vår teater lägger vikt på att väcka frågor och debatt. Att se oss omkring i vår samvaro och ställa frågan ”Varför?”, utan att ge några givna svar.
Vår teater har, i vissa sammanhang, kallats för politisk teater. Och om man anser att allt som berör vårt samhälle är politik, så anser även vi också att den är det. Då vi gör en uppsättning ställer vi oss alltid frågan ”Från vilket perspektiv skildras vad för vem”, då blir det för oss oundvikligt att gestalta föreställningar som ställer frågor och väcker tankar kring jämställdhet, klass och normer.

Vad vi vill

Teater Scratch hyllar (den otrendiga?) folkbildningsteatern. Vi anser att teater inte ska vara en vacker, isolerad ö för dem som lärt sig navigera dit. Den ska vistas i verkligheten.

Eftersom vi vill vara en folklig teater, som ska vara nära vår publik, söker vi ofta upp dem och spelar där människorna finns. Ofta i organiserade sammanhang, som på skolan, arbetsplatsen eller föreningen. Här får vi en publik som ofta inte aktivt har valt att komma till oss. Vi kallar det för ”det positiva tvånget”. Ett ”tvång”, som faktiskt är ett verktyg för oss att kunna möta människor i alla åldrar och samhällsskikt. En fantastisk möjlighet.

Eftersom folkbildning har varit betydelsefullt för oss sedan start är utbildning också en viktig del i vår verksamhet. Vi vill lära ut det vi kan, och jobbar därför mot arbetsplatser och skolor med ämnen som kroppsspråk, team building, härskartekniker m.m.

Vem vi är

Vi är en arbetsplats som tror snabbt och proffesionellt arbete. Vi strävar efter att ha en nära och effektiv kontakt med våra kunder, och lyssna på deras behov.
Med få anställda, som alla individuellt sitter på en bred kompens, kan vi jobba snabbt och skräddarsy produkter till våra kunder.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...