Solvikskolan

Solvikskolan

08-551 503... Visa nummer
Yttereneby 21
153 91 JÄRNA

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Solvikskolan innehåller grundskola, 1-9 klass, som arbetar enligt Waldorfkursplanen. Waldorfpedagogen arbetar ur en helhetssyn. Den ser barnen som tänkande, kännande och viljande människor i utveckling. Ur detta gestaltar den det pedagogiska arbetet i klassen.

Bildgalleri

 • Solvikskolan
  Solvikskolan
 • Solvikskolan
  Solvikskolan
 • Solvikskolan
  Solvikskolan
 • Solvikskolan
  Solvikskolan
 • Solvikskolan
  Solvikskolan

Konst

Barnen sjunger, spelar, målar, tecknar, dansar, talar och gör teater och eurytmi. Även kunskapsämnena gestaltas konstnärligt av läraren. I det konstnärliga övandet utvecklas barnets sinnesliv och känsloliv; därigenom växer barnets förståelseförmåga och omdömeskraft. I allt konstnärligt skapande upplever barnet glädjen i att förbinda sig med sitt material och förvandla det.

Kommunikation

Kommunikation innebär att vi vuxna inte tänker om barn som besvärliga eller bråkiga. Vi bearbetar de svårigheter, vi bär med oss ur våra egna liv, som annars lägger sig som hinder mellan oss och barnen. När vi löser de problem vi får genom att barn helt enkelt är som de är, kan vi komma dit att vi slutar vilja ändra på dem. Då, bara då, känner sig barnen verkligen förstådda av oss. Arbetet med oss själva och den förtroendefulla kontakten vi därigenom får med dem skapar den trygghet som gör det möjligt för varje barn att växa och förändra sig i sin egen takt och mognad.

Lek

Genuin lek är kreativ och gemensam. När vi verkligen leker finns inte ”vinna-förlora” och ”bra-dålig”. Då är lek frihet och den som leker är ett med det hon gör. I fri och skapande lek övar vi ivrigt och får kunskap utan tvång och rädsla. Att tävla och öva och anstränga sig är roligt. Att slippa stress och konkurrens och jämförelser är skönt. I skolan kan vi lära oss mycket – och gärna. Det ena utesluter inte det andra. Skola och förskola har allt större ansvar för barns välbefinnande och glädje i livet.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...