Cookies hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Småföretagarnas Service Sao AB

Småföretagarnas Service Sao AB

08-555 113... Visa nummer
Wennerbergsgatan 10
112 58 STOCKHOLM

Om oss

SAO är en fristående serviceorganisation som hjälper små och medelstora företag i alla branscher med råd och kvalificerat stöd.

Arbetsrätt & Personalfrågor

Den svenska arbetsrätten är både omfattande och komplex. Nya tolkningar av lagar och praxis skapas ibland genom domslut i Arbetsdomstolen. Vi hjälper dig att använda och tolka det arbetsrättsliga regelverket och håller dig uppdaterad. Praktiska frågor kring arbetsledning, lönesättning, löneförmåner, semesterregler, arbetstidsregler, sjukskrivning och uppsägningar är några exempel på frågor som ofta upplevs som svåra av företagare. Vi reder ut begreppen. På uppdrag hjälper vi till vid förhandlingar och företräder ditt företag vid tvister. Andra exempel på uppdrag är upprättande av anställningsavtal, personalhandböcker, medarbetaravtal, lönebildnings- och motivationssystem.

Lokala Företagsavtal

Sedan starten 1986 arbetar vi med företagsanpassade avtalslösningar för våra anslutna företag. Vi kallar det "Företagsavtal" och det fungerar som ett alternativ till kollektivavtalet. Genom ett Företagsavtal kan arbets- och anställningsvillkoren utgå från företagets förutsättningar, från gällande lagstiftning och innebär ofta bättre villkor för anställda än de i kollektivavtalen. Företagsavtalet är ett komplett regelverk för en verksamhet, oavsett antal yrkeskategorier (arbetare/tjänstemän), antal arbetsenheter (filialer och dotterföretag) och verksamhetens storlek. Ett Företagsavtal arbetas fram specifikt för varje företag och behöver inte omförhandlas som kollektivavtalen.

Rådgivning till Anställda

Även de anslutna företagens anställda kan få råd i många frågor. Arbetsgivarna ser ofta många fördelar med att kunna erbjuda denna förmån till sina anställda. Våra rådgivare kan dessutom anlitas om ärendet kräver vidare åtgärder. I sådana fall övergår rådgivningen till ett uppdrag.

Affärsjuridik

SAO samarbetar med advokater som är experter inom sina områden. Det kan t.ex. gälla svensk eller internationell rätt, formulera eller tolka avtal, frågor kopplade till upphandlingar m.m.

Organisationsutveckling

Tydligt ledarskap, effektivitet och arbetsglädje kännetecknar välfungerande företag. Det skapas med hjälp av en genomtänkt struktur och ett dynamiskt samarbete mellan individer och avdelningar. Vi samarbetar med konsulter som kan anlitas på uppdrag för utveckling av både den interna organisationen och enskilda medarbetare. Därutöver finns rådgivare med särskild inriktning på rehabilitering, missbruksproblem, konflikthantering, ledarskap, rekrytering och outplacement m.m.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...