Sjögestad Motell

Sjögestad Motell

013-820 90... Visa nummer
Sjögestad motell
590 48 VIKINGSTAD

Om oss

Sveriges äldsta motell.
Här finner du förutom Motellrum en modern restaurang, café, konferens- och festlokaler i en lugn och avstressad miljö. Alla Motellrum har tillgång till trådlöst internet.

Vi erbjuder även catering av mat hem till din dörr.

Bildgalleri

 • Sjögestad Motell
  Sjögestad Motell
 • Sjögestad Motell
  Sjögestad Motell
 • Sjögestad Motell
  Sjögestad Motell
 • Sjögestad Motell
  Sjögestad Motell

Sjögestad Motell

Första delen av Sjögestad motell byggdes år 1954 av Herr Lind och är ett av Sveriges första motell. Det byggdes invid dåvarande riksettan, som var en viktig färdväg under bilismens tidigare skede. I anslutning till motellet fanns en bensinstation. Då var övernattningsrummen förlagda till huvudbyggnaden och verksamheten hade dygnet runt öppet.
Motellet har tillbyggs ett par gånger. I början av 1960-talet byggdes den långa längan av rum strax nordväst om motellets huvudbyggnad. Rummen har egna ingångar och parkeringsplats utanför dörren. Restaurangen tillkom år 1965, som en vinkelbyggnad på den äldre motellbyggnaden. Motellet har en väl bevarad karaktär, både exteriört och interiört, dock är bensinstationen nedlagd.
Citat från boken ”K-Märkt på väg” av Staffan Bengtsson och Göran Willis.
– Sjögestad Motell, säger också att dom är landets äldsta – byggt 1954-55.
I matsalen finns reminiscenser från 60-talet, där målningarna på temat väg och resa pryder ena väggen. Baren är galonklädd och det går fortfarande att köra bilen ända fram till sovrummet. Kul arkitektur på den vinklade rumslängan. Lugnt läge idag, 500 meter från E4:an. Slut citat.
Motellet drivs idag av Fam. Halldan & Hemmingsson. Tidigare ägare var syskonen Gun Thörnström och Per-Olov Gustavsson som i sin tur tog över verksamheten av sin far Gustav Gustavsson, som köpte stället år 1959 av Lind.

omdömen

Sjögestad Motell har valt att inte tillåta omdömen.