Cookies hjälper oss att tillhandahålla våra tjänster. Genom att använda våra tjänster godkänner du att vi använder cookies.

Servicestyckarna i Johanneshov AB

Servicestyckarna i Johanneshov AB

08 - 722 1... Visa nummer
Boskapsvägen 24
121 62 JOHANNESHOV

Om oss

Servicestyckarna har byttat varumärke till menigo Färskvaruhallen. Servicestyckarna samarbetar med utvalda slakterier i Sverige för att säkra bästa kvalitét på köttet. Köttet styckas, mals och skärs i Slakthusområdet i Johanneshov, Stockholm. Servicestyckarna är KRAV-certifierade och har en hög standard gällande hygien och kvalitetskontroller. Vi har idag nio KRAV-certifierade produkter att tillgå och vi producerar ca 1800-2200 kg KRAV-kött per vecka.

Bildgalleri

  • Servicestyckarna i Johanneshov AB
    Servicestyckarna i Johanneshov AB
  • Servicestyckarna i Johanneshov AB
    Servicestyckarna i Johanneshov AB
  • Servicestyckarna i Johanneshov AB
    Servicestyckarna i Johanneshov AB

KRAV- kött

Det är en tydlig efterfrågan på ekologiskt kött – både ur ett miljöperspektiv och ur ett djurhållningsperspektiv. Idag överstiger efterfrågan tillgången och en av utmaning är att gårdarna inte hänger med att ställa om sin produktion till ekologiskt i den takt som efterfrågan ökar.

Vi har goda förutsättningar för att kunna producera mer ekologiskt i Sverige tack vare våra bördiga jordar och att vi har gott om rent vatten. En annan utmaning är att vi behöver få en större avsättning för hela djuret dvs inte bara produktionskött som färser och grytbitar utan även för de ädlare detaljerna som oxfilé, biff och entrecote t ex. I dagsläget går en del av det ädlare KRAV-köttet in i konventionell produktion då efterfrågan inte är lika stor på dessa detaljer. Skulle vi kunna jobba med hela djuret så tror vi att vi kan ta nästa steg genom att få en bättre pris på totalen och bonden ser att han får betalt för hela djuret.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...