Svenska Hem

Svenska Hem

054-13 48 ... Visa nummer
Zakrisdalsvägen 48
653 42 KARLSTAD

Om oss

Som de sovrumsspecialister vi är, erbjuder vi ett brett sortiment av egna och externa varumärken kombinerat med kunskap och inspiration. Vår ambition är att vara ledande på att presentera hela sovrummet, allt från sängar och sovrumsmöbler till sovrumsaccessoarer.

Bildgalleri

 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem
 • Svenska Hem
  Svenska Hem

Historia

Sängjätten grundades av Rickard Cederquist och Jonas Wallberg, två kollegor i sängbranschen som under ett besök i USA fått inspiration till en idé om att sängar kunde säljas på ett annat sätt än i traditionella möbelaffärer. De skapade ett koncept och startade Sängjätten, Sveriges första specialbutik för sängar på Backaplan i Göteborg 1992.

Succén var ett faktum och kunderna vallfärdade från hela Göteborgsområdet. Man erbjöd i princip alla sängvarumärken som fanns på den svenska marknaden, väldigt många sängar i en jättestor lokal. Då ägarna sedan ville erbjuda fler städer möjligheten att köpa sin säng på Sängjätten expanderade man via franschise i västsverige.

I södra Sverige hade entreprenören Clas Leander-Pehrson utvecklat en liknande idé med Sänghuset i slutet av 1990-talet. 2002 köper han 50 % av Sängjätten av Jonas Wallberg, Sängjätten och Sänghuset fusionerades om och blev Sängjättekedjan, då Sveriges största sängkedja.

2006 går Sängjätten från att bara ha sålt sängar till att nu även erbjuda sängmöbler, täcken, kuddar, påslakan, överkast, prydnadskuddar, för det kompletta sovrummet. 2007 köper Clas de resterande 50 % av Sängjätten av Rickard Cederquist och 2008 öppnar Sängjätten sin första konceptbutik i Norrköping, starskottet till en expansion av nya butiker. Man fortsätter nu att anpassa butiker och sortiment till kundernas nya krav och etableringar av butiker i nya handelsområden med ett noga utvalt soritment är prioriterat

Under 2012/2013 etableras fyra nya butiker. Sängjättenkoncernen består nu av 25 butiker och är en av Sveriges ledande leverantörer inom sängar och sovrum på den svenska marknaden.

Bolaget förvärvas av Holländska Beter Bed Holding NV under juni 2016. Sängjättens verksamhet fortsätter som vanligt och vidareutvecklas tillsammans med den nya koncernen i ryggen.

Alla behöver sova skönt. Men är det någon som vet hur?

Du är förmodligen precis som alla andra. Du kommer för sent till jobbet, för sent hem och för sent i säng. Ju mer du ska hinna med på dagarna, desto viktigare blir de där timmarna varje natt som du inte gör någonting alls. Men tyvärr sover alldeles för många alldeles för dåligt.

Framförallt är det många som inte känner till det viktigaste av allt: sömnkvaliteten är viktigare än antalet sömntimmar.

Det betyder att det är bättre att sova skönt i sex timmar än att sova sämre i åtta. Därför är det klokt att investera i en säng som passar ditt sätt att sova och ett sovrum som hjälper dig att vakna utvilad. Men inte till vilket pris som helst. Det är trots allt svårt att sova om man har skulder upp över öronen.

Därför tänker vi på Sängjätten inte som alla andra. Vi samarbetar bara med de bästa tillverkarna och handplockar de produkter som ger dig absolut bäst sömn för pengarna. Eftersom alla vi på Sängjätten älskar sömn så mycket att det blivit vårt arbete, har vi också samlat på oss en hel del kunskap genom åren. Inte bara om sängar, utan lika mycket om sömn och sovrum.

På så sätt får fler sova som de behöver, till extra sköna priser. Bättre sömn för pengarna helt enkelt! Välkommen in, så hjälper vi dig!

Sköna sängar att sova gott i

Sängen är kärnan och den viktigaste möbeln i ditt sovrum. Sovrummet ska vara en plats för återhämtning och sängen ska vara din oas där du hämtar kraft efter vardagens aktiviteter och stress. Hos Sängjätten hittar du ett stort sortiment av sköna sängar som du sover gott i. Välj bland klassiska ramsängar med resårbotten, kontinentalsängar med flera madrasslager för extra skön komfort och ställbara sängar som går att höja och sänka utifrån dina behov. Vi erbjuder även sängtillbehör så som bekväma bäddmadrasser, sängben och medar med mera.

Bäddtextil till ditt sovrum

Mjuka och sköna bäddtextilier behövs för att göra din säng till den skönaste platsen i ditt hem. För att du ska sova så gott som möjligt i din säng är det till exempel viktigt att du väljer rätt täcke, kudde och lakan. Täcket ska vara lagom varmt, kudden lagom fluffig och lakanet lagom lent och svalt. Dessa faktorer är minst lika viktiga som att välja rätt säng för att du ska få en god natts sömn.

Sängmöbler som lyfter ditt sovrum

Med rätt sängmöbler skapar du en härlig atmosfär i ditt sovrum. Dessutom är det praktiska möbler som kan erbjuda extra förvaring av bäddtextilier och annat som hör sovrummet till. I vårt sortiment av möbler att komplettera din säng med hittar du bland annat huvudgavlar, sängbord, bänkar och övrig interiör.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...