Römosseskolan Friskola Islam

Römosseskolan Friskola Islam

031-331 96... Visa nummer
Kanelgatan 38A
424 39 ANGERED

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Römosseskolan är en fristående F-9 skola med islamisk profil. Vår verksamhet är förlagd på två enheter i de natursköna områdena Gårdsten och Rannebergen. Vi har 445 härliga elever och cirka 80 medarbetare. I anslutning till skolan har vi även Römosseförskolan på Hammarkullen.

Bildgalleri

  • Römosseskolan Friskola Islam
    Römosseskolan Friskola Islam
  • Römosseskolan Friskola Islam
    Römosseskolan Friskola Islam
  • Römosseskolan Friskola Islam
    Römosseskolan Friskola Islam

Vår skola har eleven i centrum.

Våra välutbildade pedagoger jobbar tätt ihop i team för att sätta elevernas lärande och stimulans högst på prioriteringslistan. Stort fokus läggs på kritiskt tänkande och självständighet. Vi lägger även stor vikt på elevernas välbefinnande på skolan i form av social trygghet bland kamrater och lärare. Till det har vi vårt kompetenta elevhälsoteam som består av skolsköterska, kurator, specialpedagoger och rektor. Vidare jobbar vi även aktivt med att förebygga särbehandling med våra regelbundna anti-mobbningsinsatser.

Den mångkulturella och toleranta miljön...

på skolan påkallar öppenhet och samförstånd trots skillnader. Vårt mål är att förse våra elever med verktyg för att de ska vara självständiga och trygga i sig själva som svenska muslimer. Vi vill att de ska vara väl medvetna om vad de har att dela med sig av till det framtida samhället.

Vi satsar mycket på att skolan ska ha en stark elevanda.

Det uppnår vi bl.a. genom att anordna gemensamma aktiviteter för alla elever så att de bildar starka vänskapsband med skolkamraterna. SIS-turneringen, exempelsvis, är en gammal tradition på Römosseskolan och en av årets höjdpunkter för våra elever. Vi brukar även anordna skidresor för elever i årskurs sex, en stockholmsresa för åttorna och en turkietresa för niorna. Med jämna mellanrum har vi också friluftsdagar, temadagar och utflykter.

Prefektsystemet är ett ganska nytt koncept...

på skolan och verkar också för elevernas trivsel. Ett antal prefekter utses årligen från varje årskurs. Tanken är att främja elevernas omtänksamhet och ansvar för varandra. Många elever uttrycker att de känner stor trygghet på skolan, både bland elever och lärare och att ”alla känner alla”.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...