Naprapatservice I Halmstad AB

Naprapatservice I Halmstad AB

070-897 07... Visa nummer
Linnégatan 14
302 48 HALMSTAD

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Välkommen till NaprapatService i Halmstad AB! Naprapater förebygger och behandlar funktionsrubbningar och smärttillstånd i rörelse- och stödorganen. Genom att behandla både muskler och leder nås en bättre funktion och rörlighet i hela kroppen. Denna helhetssyn är själva kärnan i naprapatin.

Bildgalleri

 • Naprapatservice I Halmstad AB
  Naprapatservice I Halmstad AB
 • Naprapatservice I Halmstad AB
  Naprapatservice I Halmstad AB
 • Naprapatservice I Halmstad AB
  Naprapatservice I Halmstad AB
 • Naprapatservice I Halmstad AB
  Naprapatservice I Halmstad AB
 • Naprapatservice I Halmstad AB
  Naprapatservice I Halmstad AB

Naprapat

Naprapaterna är Sveriges största yrkeskår inom manuell (ortopedisk) medicin. Varje år söker omkring 250.000 nya patienter naprapatvård och det totala antalet behandlingar ökar kraftigt. Ökningen beror på att sjukvården remitterar fler och fler, samtidigt som många på egen hand upptäcker denna breda manuella vårdform.

Naprapatens helhetstänkande och behandling ger patienten effektiv smärtlindring och bättre rörlighet, samtidigt som målet är att förhindra att besvären återkommer. Behandlingen möjliggör också en snabbare återgång till arbetslivet efter sjukskrivning, vilket gör naprapatin intressant även i ett samhällsekonomiskt perspektiv.

Svenska Naprapatförbundet har drygt 850 medlemmar och arbetar med att främja naprapatin, stöd till forskning och fortbildning för medlemmarna. För medlemskap krävs examen från Naprapathögskolan i Stockholm eller motsvarande utbildning utomlands. I medlemskapet ingår också en patient- och ansvarförsäkring.

En naprapat arbetar främst med händerna och har flera manuella behandlingsformer att tillgå. Oftast kombineras ledinriktade behandlingstekniker, som manipulation och mobilisering med mjukdelsbehandling, med massage och stretching. Vid behov används även olika typer av fysikalisk terapi, som t ex interferensström och TENS ultraljud. De fysikaliska metoderna används för att lindra smärta, öka lokal ämnesomsättning samt att öka och upprätthålla töjbarhet och avslappning i mjukdelsvävnader. För att nå ett varaktigt resultat följs behandlingen vanligen upp med individuella träningsprogram och råd om arbetsställningar.

Renee Ulfsdotter Myhran

Renee Ulfsdotter Myhran avslutade sina studier på Naprapathögskolan 1979. Sedan dess har hon bedrivit arbete och studier i Folkhälsovetenskap och Pedagogik.

Renee brinner för folkhälsan och behandlar inte bara patienter med naprapati vid smärta och stelhet, utan vill också hjälpa människor att undvika utveckla sjukdom som uppträder vid högt blodtryck och höga blodsockervärden. Därför har hon infört sådana provtagningar i sin undersökning och behandling. Naprapati, rörelseaktivitet och kostförändringar är en oslagbar kombination för att uppnå smärtfrihet, styrka och hälsa. Det vill Renee gärna förmedla.

Typiska besvär

• ont i ryggen
• spänningshuvudvärk
• smärta i axlar och armar
• nackstelhet
• smärta från höft, knä och fotleder
• ischias
• idrottsskador
• arbetsrelaterade skador

NaprapatService erbjuder effektiva och individuellt anpassade manuella behandlingar. Vid behov och önskemål får man speciellt framtagna tränings- och rehabiliteringsövningar.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...