Lager & Transport Resurs Väst AB

Lager & Transport Resurs Väst AB

035-18 42 ... Visa nummer
Handelsvägen 13
302 30 HALMSTAD

Om oss

LT Resurs AB är idag en av regionens största producenter av transportrelaterade bemanningslösningar. Eftersom vi själva ursprungligen kommer från transportbranschen kan vi den väl och har god förståelse för alla de speciella krav som ställs på företag verksamma inom just denna bransch.

Lager- och terminalpersonal

Alla upplever produktionstoppar ibland. Hyr in extrapersonal till lagret och få upp produktiviteten!

Truckförare

Vi hyr även ut utbildade och godkända truckförare inom alla truckklasser, enkelt och smidigt vid semestrar och sjukskrivningar.

Chaufförer (B/C/CE-behörighet)

Vi har en gedigen pool med drivna och erfarna chaufförer inom de flesta körkortsklasser. Bra vid semestrar, produktionstoppar och sjukskrivingar.

Utbildningar

Vi är godkända av Transportstyrelsen att bedriva fortbildningsverksamhet för yrkesförarkompetens (YKB).

YKB-utbildning

Att utföra godstransporter med lastbil är ett ansvarsfullt arbete som ställer höga krav på kunskap och skicklighet. Därför infördes den 10 september 2009 en lag som ska säkerställa att alla förare har den kompetens som är nödvändig för yrket. Lagen omfattar förare som utför godstransporter med C- eller CE-fordon på väg.

Lagen innebär bland annat krav på grundutbildning, som efter godkänt prov leder till ett yrkeskompetensbevis. Detta är giltigt i fem år. Under dessa fem år krävs att föraren går en återkommande fortbildning för att förnya beviset. Fortbildningen består av ett 35-timmars utbildningsprogram fördelat på fem olika delkurser:

• Sparsam körning
• Godstransporter - Specifikt
• Gods - Lagar & regler
• Ergonomi & hälsa
• Trafiksäkerhet & kundfokus

Transportstyrelsen har beviljat LT Resurs illstånd att bedriva fortbildningsverksamhet för yrkesförarkompetens enligt 8 kap. lagen (2007:1157) om yrkesförarkompetens. Fortbildningen går helt i linje med Transportfackens Yrkes & Arbetsmiljönämnds (TYA), SÅ, NTF och STR:s riktlinjer.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...