Handoteket Eva Ekberg

Handoteket Eva Ekberg

033-12 14 ... Visa nummer
Vegagatan 11
506 35 BORÅS

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Välkommen till Handoteket! Jag erbjuder behandlingar för välbefinnande och lindring av olika kroppsliga besvär. Händerna är mina verktyg.

Bildgalleri

 • Handoteket Eva Ekberg
  Handoteket Eva Ekberg
 • Handoteket Eva Ekberg
  Handoteket Eva Ekberg
 • Handoteket Eva Ekberg
  Handoteket Eva Ekberg
 • Handoteket Eva Ekberg
  Handoteket Eva Ekberg

Bakgrund

Osteopat D.O. Dipl. massör, undersköteska. Är medlem i Svenska Osteopatförbundet och Patient- o Ansvarsförsäkrad. Min övertygelse är att traditionell sjukvård och alternativa behandlingsmetoder går att kombinera och är framtidens sjukvård. I mitt arbete som Osteopat kan jag förena mina kunskaper inom dessa områden.

Osteopati

Osteopaten arbetar med händerna som sina verktyg för att få muskler, ligament, bindväv samt inre organ att samverka enligt medfödda principer.

Osteopati är ett system av manuella behandlingsmetoder. Den är den äldsta av de moderna manuella behandlingsmetoderna.

Osteopaten använder sig av kroppens egna rörelser för att återfå, samt bibehålla, normal (eller mera normal) kroppsfunktion. På detta vis ges kroppen ett gynnsamt utgångsläge att läka sig själv från den stress, trauma eller generella obalans som den har exponerats för eller utvecklat. Osteopatin har en unik helhetssyn, därför behandlas inte enbart det område där symtomen visar sig.

Osteopaten är för kroppen, vad en karta är för den som är vilse!

Behandlingen

Osteopaten gör en grundlig undersökning med sjukdomshistoria, hållningsanalys, rörelsetester och palpation (känner på kvaliteten i vävnaden). På så vis finner Osteopaten sammanhanget mellan spänningstillstånd och symtom. Undersökningen leder till en Osteopatisk diagnos och behandlingen anpassas efter den enskilde individens behov. Med skonsamma, effektiva tekniker som verkar på djupet bearbetas kroppen för att återställa den normala rörligheten.

Behandlingen riktar sig även mot inre organ som exempelvis tarmar, lever och njurar. Den upplevs oftast som väldigt följsam, mjuk och behaglig!

Svensk klassisk massage

Trots alla påvisbara fysiologiska fördelar, så får man aldrig glömma bort det viktigaste – massage är framförallt en njutning för både kropp och själ!

Alla borde unna sig massage någon gång per månad – för att öka välbefinnandet, städa lite i kroppen! Det borde vara mer naturligt än att lämna bilen på service. En bil som man kan byta! Var byter man kropp?

Massage har visat sig vara effektivt vid stress, oro och smärta p.g.a. ökad utsöndring av hormoner i kroppen. Andelen stresshormoner i kroppen minskar, välbefinnandehormonerna ökar och även endorfinerna (smärtlindrande signalsubstans) går i höjden. Massage ger dig ett ökat lugn samt avslappning, vilket i sin tur även har en positiv effekt på ditt blodtryck.

Massage ökar blodcirkulationen som leder till bättre syre- och näringstillförsel i muskulaturen. Lymfsystemet stärks och immunförsvaret höjs vilket innebär att kroppens läkningsprocess förstärks och kroppen lättare kan göra sig av med slaggprodukter.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...