073-941 41... Visa nummer
Bäretoftavägen 20
275 71 LÖVESTAD

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Gimlelund är en skånegård belägen mitt i den vackraste delen av Skåne, strax utanför Lövestad. Namnet Gimle syftar på det nya paradiset som enligt nordisk mytologi skapas efter Ragnarök, den stora förstörelsen. Vi har byggt upp vår egen paradislund. Vi delar gärna med oss av en bit.

Bildgalleri

 • Gimlelund
  Gimlelund
 • Gimlelund
  Gimlelund
 • Gimlelund
  Gimlelund
 • Gimlelund
  Gimlelund
 • Gimlelund
  Gimlelund

Pia Åhman

Jag har arbetat som lärare i drygt 25 år, att undervisa och se hur varje barn utvecklas under de tre åren vi delade är ett fantastiskt yrke. Men när vardagen i skolan blir nödlösningar för att klara de närmsta timmarna är det inte roligt längre. Det var dags att byta sysselsättning.
Jag har alltid haft hundar, katter eller hästar i min närhet och uppskattar deras sällskap. Jag har lätt för att få kontakt med de flesta husdjur och kan avläsa kroppsspråket hos dem. Jag har hittat tillbaka till mitt drömjobb.

Jón Leifsson

Jón arbetar som konstnär i ateljén bredvid hundpensionatet, vi har ett stort galleri med utställning. En del av hans skulpturer och tavlor är på resande fot. Jón har med sina isländska rötter lång erfarenhet av islandshästar och ridning. Jon kan fånga rörelsen och känslan i sina skulpturer, ofta hästar men ibland människor.

Han finns representerad i offentlig utsmyckning på flera platser. Mellan Malmö och Ystad passerar man Nils Holgersson på sin gås.

I utkanten av Sjöbo möts man av en kombinerad häst – tjur.

Uppe i Härjedalen sitter Greta Garbo i skogen

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...