Fridhemsplans Kiropraktorklinik AB

Fridhemsplans Kiropraktorklinik AB

08-651 73 ... Visa nummer
Tomtebogatan 8
113 39 STOCKHOLM

Om oss

Här på kiropraktorkliniken arbetar sedan 1988 av socialstyrelsen legitimerade kiropraktorer med internationellt godkänd universitetsutbildning Peter Evholt och Mats Erik Persson. Förutom kiropraktorerna finns här även certifierade massören Ana Recary.

Kiropraktorns arbete

Vi är specialister på att diagnostera och behandla besvär från kroppens leder, muskler och nervsystem. Kiropraktorerna och massörerna arbetar för att hjälpa din kropp att fungera så bra som möjligt. Du behöver ingen remiss för att kontakta oss på Fridhemsplans kiropraktorklinik på Kungsholmen, Stockholm. Krävs annan vård än kiropraktik remitterar vi dig vidare.

Akutfall mottages.

Symtom

En kiropraktor behandlar besvär eller skador som orsakas av störningar i leder, muskler nervsystem och dess inbördes relation. Endast en kiropraktor kan uttala sig om huruvida dina besvär är lämpliga för kiropraktisk behandling och givetvis först efter en grundlig undersökning.

Vi ser ofta exempel på människor som genom kiropraktik blir fria från sina smärttillstånd. Hit kommer patienter med t.ex huvudvärk, migrän, yrsel, domningar, whiplash skador, idrottsskador, olika smärttillstånd i kors och ländrygg, bröstrygg, nacke, axlar samt armar och ben.


Behandling i förebyggande syfte

Att man inte har ont betyder inte nödvändigtvis att kroppen fungerar så som den kan. Smärta är en relativt sen indikator på att kroppen är i obalans. Därför kan det ibland vara bra med förebyggande behandling för att slippa framtida besvär.

Många kommer till oss bara för att må bättre. De har ingen smärta eller värk men vet att med regelbunden kiropraktisk behandling mår de bättre och kan undvika framtida besvär.

Behandling med kiropraktik

Kiropraktik är primärvård med en helhetssyn på funktion, hälsa och välmående. Kiropraktik omfattar diagnostik, förebyggande åtgärder och behandling av funktionella besvär från rörelseapparaten. Det förekommer även andra typer av behandlingar av obalanser i kroppen.

Kiropraktorn är specialist på att diagnostera och korrigera funktionsstörningar i det neuromuskuloskeletala systemet som på kiropraktorspråk brukar kallas subluxationer eller dysfunktioner. Detta kan beskrivas som en försämrad rörelse i leden vilket gör att kroppen belastas felaktigt även vid normal rörelse. Denna nedsatta funktion kan i sin tur påverka andra leder, muskler, diskar, och nervbanor.

Smärta är oftast ett sent tecken på en funktionsstörning, andra kan vara stelhet, domningar, arm/ben smärta och huvudvärk. Smärta är därför en dålig indikator på att allt inte står rätt till. Smärta är nämligen det sista som kommer och det första att försvinna.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...