Frälsningsarmén Lilla Bommen Stödboende

Frälsningsarmén Lilla Bommen Stödboende

031-60 45 ... Visa nummer
Sankt eriksgatan 4
411 05 GÖTEBORG

Om oss

Vi är ett stödboende för missbrukare och hemlösa. Våra gäster är bostadslösa män över 21 år, där de flesta lever i ett aktivt missbruk. Vi erbjuder boende med stöd och motivation. Vi arbetar utifrån en humanistisk värdegrund med individen i centrum och vårt arbete präglas av jämlikhet och respekt! Vårt mål är att utifrån den enskildes behov och förutsättningar ge ökad egenmakt och stärkt självkänsla.

Mer om oss

Här kan Frälsningsarmén under en tid erbjuda de boende en fristad med omvårdnad och omsorg samt möjlighet att planera för framtiden. Vår personal finns tillgänglig dygnet runt för de boende.

Lilla Bommen företräder en kristen människosyn där ande, kropp och själ är lika viktiga. Här kan Frälsningsarmén under en tid erbjuda de boende en fristad med omvårdnad och omsorg samt möjlighet att planera för framtiden.

Våra regler

Vi har några enkla regler för att kunna bevara lugn och trivsel för alla i huset. Bland annat är det förbjudet att att ta in droger och alkohol samt att bruka våld och hot.

Eget rum, dagrum med mera

Alla boende hos oss får ett eget rum, och totalt finns det 63 rum fördelade på två våningar. I huset finns två dagrum med TV, ett bibliotek samt en matsal. Toaletter, duschar och pentry finns. Tvättstuga disponeras efter bokning.

Städning och kläder

Städning och bäddning sköts av den boende med stöd av kontaktpersonen. Vår ekonomipersonal kan hjälpa de boende med lagning av kläder och strykning. Ett mindre förråd av kläder och skor finns för gratis utdelning.

Sysselsättning och aktiviteter

Det finns tillgång till TV-spel. Böcker och tidningar finns tillgängliga i biblioteket för den som tycker om att läsa. På kvällen serveras kaffe och te till alla boende. För den som önskar har vi andakt med fika i dagrummet varje vardag. Ibland anordnar vi fritidsaktiviteter såsom keramikkurs, grillafton eller utflykt, vilket har varit uppskattat.