Flitiga Fingrar

Flitiga Fingrar

060-15 82 ... Visa nummer
Storgatan 9
852 30 SUNDSVALL

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Vi har stor sortering av garner från de mest kända leverantörerna samt allt annat du begöver för att sticka och virka. Hos oss finns även tyger i massor, gardin-, mode- och quilttyger. Vi har mängder av sybehör och knappar.

Bildgalleri

 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar
 • Flitiga Fingrar
  Flitiga Fingrar

Lite historia

Flitiga Fingrar öppnade butiken i Sundsvall i september 1990 på Tullgatan 7 i Sundsvall efter att sedan 1984 drivit en motsvarande butik i Timrå. Vi sålde då sybehör, hobbymateriel och broderier kompletterat med mjuka barntyger. I samband med att familjen flyttade till Sundsvall såldes Timråbutiken.

Ann jobbade till en början ensam i butiken men ganska snart började dottern Malin att hjälpa till på deltid. Våren 1992 fick vi lokalen på Storgatan 9 med mer butiksyta och vi utökade med försäljning av garner. Garnerna tog mer plats och barntygerna avvecklades. Vi fick mer och mer kunder och Malin började jobba heltid. Under 2004 fick vi möjlighet att sälja Husqvarna Viking sy- och brodermaskiner. Malin utbildade sej på brodermaskiner och tillhörande dataprogram och vi är nu certifierade att sälja hela Husqvarna Vikings sortiment. 2005 ombildade vi företaget till aktiebolag och Malin gick in som delägare. Hösten 2009 fick vi tillgång till ytterligare lokal i direkt anslutning till vår gamla. Vi har nu cirka 200 m2 försäljningsyta och har utnyttjat en stor del till vårt nya sortiment av tyger. Vi har även kompletterat symaskinssortimentet med Bernina och Janome.

Symaskinsservice och Reparation

Din gamla symaskin har ofta ett evigt liv. Sköt om den och den blir din livskamrat. Nja så kanske det inte riktigt är men en välskött symaskin ger syglädje många år. Det finns naturligtvis begränsningar i reservdelstillgången och gamla plast- och gummidetaljer som åldras och utgår ur reservdelssortimentet. Mycket finns trots allt att tillgå, endera från tillverkaren eller pirattillverkning när det fortfarande finns en någorlunda stor efterfrågan. Ett exempel på detta är sladdar som fortfarande tillverkas i mindre skala, kanske av samma tillverkare som tidigare var underleverantör till symaskinsfabriken.

Ungefär var 10:e år behöver din symaskin service – naturligtvis beroende på hur mycket du syr om du sköter rengöring och ev. smörjning enligt instruktionsboken själv. Vi hjälper dig med din symaskinsservice – rengöring, justering och uppsmörjning i vår egen verkstad. Priset för service av en hemsymaskin är endast 750 kr. Kostnaden för reservdelar tillkommer, behöver någon dyrare del bytas eller en tidskrävande reparation utföras kontaktar vi dig och ger ett kostnadsförslag.

Overlocksymaskiner har en mer komplicerad mekanisk konstruktion och kräver mer tid för service. Kostnaden för service av en sådan maskin är 900:-. Vi har specialiserat oss på Husqvarna Viking, Pfaff, Bernina, Janome och Singer men servar och reparerar även så gott som alla övriga fabrikat och märken.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...