Fåfängans Antik

Fåfängans Antik

031-711 06... Visa nummer
Haga nygata 16
413 01 GÖTEBORG

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

En drömvärld för passionerade samlare, antikfantaster och vintagekonnässörer som söker det unika. Välkommen!

Bildgalleri

 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik
 • Fåfängans Antik
  Fåfängans Antik

Antikt

Bijouterier må vara något som har gjort vår butik vida känd utanför den ordinarie kretsen av antikintresserade, men det är viktigt för oss att inte tumma på kvalité eller dra ned på utbudet av klassiska antikviteter. Det är de som är stommen i rörelsen, och kommer alltid att förbli. Det är inte för inte vi har stamkunder som kommer regelbundet ett par gånger i veckan, och har gjort så sedan butiken öppnade 1990. De har lärt sig att på grund av stor genomströmning av varor är det värt att hålla sig framme så att man inte missar något vackert. Vad som är ”antikt” är en fråga som inte har ett enhetligt svar, så hos oss trängs viktorianska såssnipor i silver jämsides brännförgyllda ramar från empiren lika väl som Marianne Westmans populära serviser och Stig Lingbergs krukor paras med Carl Harry Stålhanes vaser och kinesiskt porslin från Qianlongperioden.

Bijoux

En av de vanligaste frågorna vi får i butiken är ”Var har ni hittat alla dessa smycken?”. Därför tänkte vi nu dela med oss av vår hemlighet. 2006 fick Fåfängan Antik en fantastisk möjlighet att köpa upp mer vintagebijouterier än vi hade kunnat drömma om. I södra Skåne fanns en nedlagd grossistfirma som hade levererat till parfymerier och kemikalieaffärer under 1950-, 60- och 70-talen och som, när de upphörde, helt sonika packat ihop hela lagret och sedan dess hade ingen rört vid det. När Mickael Appelkvist, butikens ägare, fick möjlighet att gå igenom det såg han det unika i detta tillfälle och köpte upp större delen av de högkvalitativa, helt oanvända bijouterierna. Men, de utgör bara en tredjedel av vårt lager.

Dam

Hur kan en festutstyrsel till en 20-tals fest vara komplett utan ett vackert cigarettmunstycke i bakelit och silver? Eller glittrande cocktailglas till förfestens dry martini? Det långa charlestonhalsbandet i äkta pärlor eller gnistrande svart onyx bör heller inte fattas. Vad än man söker kan man med all sannolikhet hitta det hos oss. Vi har lagt ned mycket möda på att hitta de finaste detaljerna att komplettera vilken festkreation som helst, för att inte tala om oräkneliga vackra handväskor i allt från 1930-talets krokodilskinn till blommig gallon från 1969. Engelska sminkspeglar från 1950-talet ligger bredvid de vackrast tänkbara franska och italienska portmonnäväskor att ackompanjera den mest bedårande balklänning. Butiken är en dröm för den vintageintresserade damen.

Herr

Manschettknappar, käppar med silverkrycka, höga svarta hattar, stärkkragar, pipor. Cigarrsnoppare, humidorer, kristallkaraffer, whiskyglas, cognacskupor. Att den moderne gentlemannen har behov av sköna ting är något som vi på Fåfängan Antik länge varit medvetna om, och inget glädjer oss mer än att kunna hjälpa till att hitta precis det där speciella föremålet, hur udda det än må vara. En stråhatt att matcha sommarens linnekostym, en chatlet för fickuret till ordensfracken eller en uppstoppad uggla till biblioteksrummet. Med lite tålamod kan man hitta allt för dagens gentleman hos oss. Berätta för oss så ska vi göra vårt bästa. Har vi det inte för tillfället ska vi försöka hålla ögonen öppna under våra jakter på unika ting till butiken.

Hyra Rekvisita

Fåfängan Antik hyr regelbundet ut rekvisita till svenska storfilmer, tv-serier, teateruppsättningar och operaproduktioner vid ledande teatrar, modeshower vid Sveriges största modehus och hjälper ofta fotografer att hitta den perfekta rekvisitan till sina fotograferingar. Vi tycker alltid att det är roligt att kunna hjälpa till, oavsett storlek på projektet. Vi har genom åren haft många goda samarbeten med mindre teatrar, elever från konst- och filmhögskolor och unga ännu icke etablerade fotografer. Vi hjälper och stöttar gärna såväl amatörteatergrupper som stora institutionsteater. Alla ska känna sig välkomna med sina förfrågningar till oss. Vår ideologi är att ”allt går att lösa”.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...