ACOEM AB
031-706 28... Visa nummer
Östergårdsgatan 9
431 53 MÖLNDAL

Om oss

Välkommen till vår värld
Ända sedan starten 1984 har ACOEM AB (tidigare ELOS Fixturlaser AB) hjälpt företag världen över att uppnå en mer lönsam och hållbar produktion. Den position som vi har i dag har vi nått genom att våga tänka utanför normen och välja egna, något okonventionella vägar. Vi har haft modet att begå misstag och ta ut nya kompassriktningar. Beslutsamhet, ambition och kompetens har gjort oss till en global aktör och ledare inom innovativ och användarvänlig axeluppriktning.

Bildgalleri

 • ACOEM AB
  ACOEM AB
 • ACOEM AB
  ACOEM AB
 • ACOEM AB
  ACOEM AB
 • ACOEM AB
  ACOEM AB
 • ACOEM AB
  ACOEM AB
 • ACOEM AB
  ACOEM AB

En historia av innovationer

1980- talet
Från en mekanisk verkstad till att uppfinna laserbaserad axeluppriktning. Fixturlaser startade sin första verksamhet på tidigt 80-tal som Fixturteknik, en mekanisk verkstad som tillverkade fixturer för den lokala bilindustrin. En förfrågan gjordes av en kund inom en annan industrisektor för att lösa ett mätproblem. Detta resulterade i vårt första laserbaserade mätsystem. På den tiden så genererades laserljus av helium-neonfyllda katodtuber, en skrymmande, känslig och kostsam teknik. Det första systemet utvecklades därefter till vad som senare blev produkterna i Digilaser-familjen.

Digilaser-Combi - pionjär med synlig röd laser
På grund av arbetet med fixturer så kom vi ofta i kontakt med underhållspersonal som riktade parade maskiner. Det första laserbaserade axeluppriktningssystemet på marknaden använde sig av diodlasrar, fast med osynliga våglängder på ljuset, som uppfattades som svåra att arbeta med. så fort som de första laserdioderna med synligt rött ljus sjönk så mycket i pris att de var ett alternativ, så utvecklade vi ett axeluppriktningssystem med denna teknik, Digilaser-Combi.

Introduktionen av ett verktyg för axeluppriktning med synlig röd laser var ett enormt steg framåt för användarvänlighet på den tiden; vårt företags filosofi att ställa användaren i fokus etablerades av detta system.

Då vårt fokus flyttades från att tillverka fixturer för bilindustrin till att göra mätsystem så ändrade företaget sitt namn till A.P. Fixturlaser AB.

Digilaser-Combi var vårt första standardiserade lasersystem för axeluppriktning. Denna produkt, såväl som alla våra framtida produkter, byggdes på filosofin att basera mätningen på traditionella metoder. Fixturlasers produkter för axeluppriktning har alltid baserats på metoden med omvänd skala, där skalindikatorerna byts ut mot detektorer och fästena med lasrar. Digilaser-Combi blev väldig populär bland kunderna tack vare dess tillförlitlighet och stryktålighet.

Introduktionen av Combi-Laser och beräkningsprogramvara
Nästa stora steg inom produktutveckling kom 1989 med introduktionen av Combi-Laser. Detta var det första verktyget för axeluppriktning som hade inbyggd programvara som utförde alla beräkningar för användarens mätvärden, kombinerat med synlig röd laser. Extra funktioner, som t.ex. rakhetsmätning, upprätthet och parallellitet kom några år senare såväl som ett inneboende säkert (Ex) system. Användarvänligheten som tillhandahålls av den synliga röda lasern, de små och lätta TD-enheterna och displayenheten med programvara som utför alla nödvändiga beräkningar, gjorde det till det enklaste systemet på marknaden att använda och till ett väldigt attraktivt pris. Combi-Laser var vårt första system som nådde avsevärda volymer och exporterades över världen.

1990- talet
Introduktionen av Fixturlaser axelplattform och pekskärm med ikonbaserat grafisk gränssnitt

Sommaren 1996 så lanserade vi Fixturlaser Shaft100. Detta var ett enormt teknologiskt steg. användandet av en pekskärm med ikoner och grafik för att styra ett industriellt instrument var en fullständig nyhet och fick många ögonbryn att höjas; kommer det här verkligen att fungera? Tiden bevisade att marknaden accepterade den nya tekniken och uppskattade fördelarna med ett användargränssnitt som minimerade förvirring och inmatningsfel. Det unika användargränssnittet baserat på grafiska symboler och utan text, kombinerat med toppmodern sensorteknik bäddade för framgång.

Över åren så utvecklades Fixturlaser Shaft-familjen till att inkludera ett brett utbud med applikationer, som t.ex. uppriktning av valsar, mätning av turbiner och extruder, utöver alla aspekter av axeluppriktning. Användandet av pekskärm kombinerat med ett ikonbaserat grafisk gränssnitt har blivit Fixturlasers kännemärke och har med tiden fått många anhängare inom fältet för industriell utrustning.

Introduktionen av Colibri - en instegsmodell för axeluppriktningsverktyg
Kort efter lanseringen av Fixturlaser Shaft100, som en toppmodern axeluppriktningsprodukt, så utvecklade och lanserade Fixturlaser en produkt en instegsmodell för axeluppriktningskunder: Colibri. Detta system var förenklat på alla sätt för att få ner priser till det lägsta på marknaden för att även kunna uppfylla kraven för de minsta industrierna för ett användarvänligt verktyg.

Öppettider

Just nu Stängt

Ordinarie öppettider

MÅNDAG
8:00 - 16:30
TISDAG
8:00 - 16:30
ONSDAG
8:00 - 16:30
TORSDAG
8:00 - 16:30
FREDAG
8:00 - 16:30
LÖRDAG
Stängt
SÖNDAG
Stängt

Företaget har inte angivit några avvikande öppettider.