Capio Medocular

Capio Medocular

08-120 968... Visa nummer
Stjärnvägen 2
181 50 LIDINGÖ

Om oss

Capio Medocular utför gråstarroperationer - både på uppdrag av landstinget men även privat. Vi har även en ögonmottagning där vi hjälper dig med dina ögonsjukdomar.

Bildgalleri

 • Capio Medocular
  Capio Medocular
 • Capio Medocular
  Capio Medocular
 • Capio Medocular
  Capio Medocular
 • Capio Medocular
  Capio Medocular
 • Capio Medocular
  Capio Medocular

Välkommen!

Till vår ögonmottagning, som är ansluten till ett landstingsavtal, kan du komma utan remiss. Hit kan du söka dig för problem som t ex irritation i ögonen, förändringar i gula fläcken, tryckmätning, undersökningar för grön- och gråstarr m.m., m.m.

Ögonlaser eller inopererad kontaktlins?

För den som vill slippa glasögon och linser är ögonlaser idag det vanligaste alternativet. Det innebär att man med en laserstråle förändrar och tar bort delar av hornhinnans ytskikt. De flesta som behandlats är nöjda. Men metoden har en del nackdelar och begränsningar. Många får till och med veta att ögonlaser inte fungerar för deras ögon eller synfel.

En inopererad kontaktlins är ofta ett ännu bättre alternativ till ögonlaser. Metoden kallas för ICL (Implantable Contact Lens). Den fungerar för nästan alla typer av synfel, ger bättre synkvalitet och resultat kommer direkt. En specialutbildad linskirurg placerar linsen mellan pupillen och ögats egen lins. Ingreppet tar ca tio minuter och upplevs av de flesta som överraskande enkelt och smärtfritt.

Vid en ICL-operation tar man inte bort eller förändrar vävnaden i ögat. Ångrar eller ändrar man sig av någon anledning är det lätt att ta bort eller byta linsen.

Capio Medocular ledande inom linskirurgi

Erfarenheten av inopererade kontaktlinser är omfattande. De första operationerna i Sverige gjordes 1997. Totalt har nästan en kvarts miljon människor runt om i världen fått bättre syn på det här sättet. På Capio Medocular har vi gjort fler operationer än någon annan klinik i Norden. Och det tillsammans med att vi började med RLE i slutet på 90-talet och gör drygt 10% av Sveriges alla gråstarroperationer, gör att vi vågar påstå att vi är ledande inom linskirurgi i Sverige.

Gråstarr är världens vanligaste operation

De flesta äldre drabbas förr eller senare av grå starr eller katarakt som sjukdomen också kallas. Idag behöver detta inte medföra några större problem för den drabbade eftersom gråstarr oftast kan opereras med mycket gott resultat. För att minska synproblemen för patienten och samtidigt minska risken för komplikationer bör inte operationen skjutas upp. En gråstarroperation är idag världens vanligaste operation, bara i Sverige görs det ca 120.000 gråstarroperationer per år.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...