Boställets Lin

Boställets Lin

Jan Greger Persson
046-70 93 ... Visa nummer
Jan Greger Persson
070-595 93... Visa nummer
Johan Persson
070-586 09... Visa nummer
Ellbovägen 140-26
244 93 KÄVLINGE

Följ oss på sociala nätverk

Om oss

Vi tillverkar bara ren kallpressad linolja av de finaste linfrön, skördade på den skånska slätten. Vår kallpressade linolja har en mängd användningsområden. Oavsett om du ska göra någon form av ytbehandling eller framställa linoljefärg så hittar du det du behöver.
/
/

Bildgalleri

  • Boställets Lin
    Boställets Lin
  • Boställets Lin
    Boställets Lin
  • Boställets Lin
    Boställets Lin

Produkter

Allt börjar med linolja

Boställets Lin HB erbjuder linprodukter för olika användningsområden, alla baserade på kallpressad linolja framställd av de finaste linfrö odlade och skördade i södra Sverige. Använd vår linolja vid ytbehandling, impregnering eller som rostskydd!

Kallpressad linolja är även basen vid tillverkning av linoljefärg, ett måste för den som renoverar gamla hus. I samband med framställningen av den kallpressade linoljan får vi även linfrökaka, en biprodukt vid framställning av linolja, som är ett utmärkt fodertillskott för både hästar, kor och får.

Om linolja

Vår kallpressade linolja framställs av linfrö som odlas och skördas i västra Skåne, dels från egen odling och dels från kontrakterad odling av duktiga kollegor. Odling av lin i Sverige i allmänhet och Skåne i synnerhet ger en optimal produktkvalitet tack vare det nordliga odlingsklimatet. Linoljan får en kort torktid samtidigt som linet alltid skördas under goda förhållanden.

Genom våra år i branschen har vi på Boställets Lin HB lärt känna linoljan på djupet och lärt oss hur den hanteras på bästa möjliga sätt.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...