Axpo Sverige AB

Axpo Sverige AB

040-10 77 ... Visa nummer
Stortorget 29
211 34 MALMÖ

Om oss

Axpo Group producerar, säljer och handlar med energiprodukter till över 3 miljoner människor och till tusentals företag i ett 30-tal länder i Europa. Omkring 4500 anställda har erfarenhet från 100 år av klimatvänlig elproduktion kombinerat med innovativ kraft för en hållbar framtid.

Bildgalleri

 • Axpo Sverige AB
  Axpo Sverige AB
 • Axpo Sverige AB
  Axpo Sverige AB
 • Axpo Sverige AB
  Axpo Sverige AB
 • Axpo Sverige AB
  Axpo Sverige AB
 • Axpo Sverige AB
  Axpo Sverige AB

Axpo i Sverige

Axpo Sverige är en del av den schweiziska energikoncernen Axpo. Sedan 1996 har vi varit en oberoende balansansvarig leverantör av el och prissäkringslösningar till svenska återförsäljare, energiintensiva industrier och vindkraftproducenter. Koncernen är verksam i hela elvärdekedjan och har en installerad kapacitet på cirka 8 000 MW i Europa, av vilka 4 000 MW är förnybar energi. På europeisk nivå sköter företaget en portfölj om cirka 100 terawattimmar energi och hanterar en av de största kundportföljerna inom förnybar energi, cirka 12 000 MW totalt.

Axpo tror på lokal närvaro – att med lokala specialister hjälpa kunder på den egna energimarknad. Axpos kärnkompetens är riskhantering och handel med el, naturgas, LNG, oljeprodukter, biomassa, CO2-certifikat, certifikat för förnybara energier och andra energirelaterade produkter. Axpo är en av de ledande aktörerna inom handel, försäljning av standardiserade produkter samt utveckling av strukturerade produkter och innovativa tjänster inom energi.

Axpo Sverige har Malmö som sin hemort och är dotterbolag till Axpo Nordic, som i sin tur är dotterbolag till Axpo Trading AG i Schweiz. Axpo Nordic har sin bas i Oslo och ett ytterligare dotterbolag i Helsingfors. Teamet består av 35 anställda med omfattande erfarenhet av energimarknaden i Norden och Europa. Axpo Nordic grundades 2003 och idag är vi en av de fem största handlarna på marknaderna i Norden och Baltikum.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...