Autokaross i Floby AB

Autokaross i Floby AB

040-42 62 ... Visa nummer
Ängavägen 10
235 36 VELLINGE

Om oss

Autokaross i Floby AB utvecklar, producerar och säljer standardiserade påbyggnader med minimal miljöpåverkan avseende flak, skåp, kåpa, bilinredningar och tillbehör till lätta transportbilar.

Bildgalleri

 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB
 • Autokaross i Floby AB
  Autokaross i Floby AB

Detta är Autokaross

Välkommen till Autokaross i Floby AB. Vi utvecklar, tillverkar och säljer systemlösningar för lätta transportbilar i form av flak, skåp, kåpor, fordonsinredningar och brandfordon.
Verksamheten startade i Floby 1918 med tillverkning av trätofflor. Med trä som råmaterial började man under början på 30-talet tillverka hytter och flak på dåtidens bussar och lastbilar.

Under 30- och 40-talet koncentrerades verksamheten till karosseripåbyggnader och utvecklades till att omfatta allt från flak, hytter och timmerbilar till brandbilar. Kvaliteten och säkerheten i produkterna var precis som idag mycket hög och ”Floby-hytten” blev ett välkänt begrepp under 50- och 60-talet.

Idag är Autokaross i Floby AB marknadens ledande leverantör av påbyggnader för lätta transportbilar. Vår verksamhet har sin bas i Floby med försäljning, administration, produktion och produktutveckling. Vi utför givetvis även montering och service av våra produkter, samt säljer reservdelar och komponenter från vårt huvudlager.

Vi har filialer i Södertälje och Vellinge där vi erbjuder försäljning, montering och service av vårt produktprogram.

Vi är certifierade för kvalitet och miljö enligt ISO 9001:2008 och ISO 14001:2004.

Vår affärsidé är att genom utveckling, produktion och försäljning tillgodose kundernas behov av systemlösningar inom segmentet lätta transportfordon. Kundfokusering, kvalitet och lönsamhet är grundläggande förutsättningar för verksamheten. Autokaross i Floby AB ska vara marknadsledande i Sverige. Övriga Norden ska betraktas som hemmamarknad och bas för aktiv vidare export.

Allt började med tofflor

Företaget grundades 1918 som en snickeriverkstad där trätofflor av alvirke tillverkades, några år senare startades även ett bryggeri för svagdricka.

Under 1920 och -30talet började företaget utföra karosseriarbeten och andra påbyggnader till bussar, lastbilar och personbilar. Floby industri AB bildades 1928.
Verksamheten inriktades på 1930talet helt mot karosseribranschen med tillverkning av flak, släpvagnar, brandbilar, mm. Som specialitet hade man tillverkning av hytter för lastbilar, där man som mest tillverkade 1000 hytter om året under 1950 och -60talet. Under en period på 1960talet tillverkades även husvagnar.

Under 1970talet började lastbilstillverkarna producera egna hytter och produktionen inriktades alltmer till flak och skåppåbyggnader och brandbilar.

Nytt namn och ny inriktning

1990 bytte man namn till Autokaross I Floby AB, nu var produktionen inriktad på påbyggnader till lätta transportbilar ex. flak, skåp, taxi-färdtjänstbussar och räddningsfordon (brandbilar).

1999 startades filialer i Södertälje, Göteborg och Vellinge med uppgift att fungera som servicepunkter, försäljningskontor och regional leveranspunkt.

Autokaross Rescue Systems

2001 startades dotterbolaget Autokaross Rescue Systems i Floby AB (ARS) där verksamheten för brand – och räddningsfordon koncentrerades. ARS är idag marknadsledande leverantör i Norden av brand och räddningsfordon med komplett sortiment från förstainsatsfordon till hävare och stegbilar. En stor del av dessa fordon levereras enligt den Svenska BAS-standarden.
I september 2017 såldes bolaget Autokaross Rescue Systems till Per Vannesjö Industri AB och Floby Intressenter AB. Autokaross lämnar nu över en lång tradition av tillverkning av tunga brand- och räddningsfordon till de nya ägarna och fortsätter att fokusera på pågående expansion inom påbyggnader av lätta lastbilar.

Nutid

En mycket positiv utveckling under tiden efter millennieskiftet innehållande nya produkter, stärkta marknadspositioner och inbrytningar på nya marknader har lett till dagens starka ställning för Autokaross inom våra affärsområden skåp, kåpor, flak och olika fordonsinredningar. Autokaross är ett helägt dotterbolag till Birka Business Development med säte i Stockholm.

omdömen

Autokaross i Floby AB har valt att inte tillåta omdömen.