Alpklyftan Vård AB

Alpklyftan Vård AB

031-50 81 ... Visa nummer
Varholmsgatan 2E
414 74 GÖTEBORG

Om oss

Alpklyftan grundades år 1995 och arbetar med att stötta barn, ungdomar och familjer med psykosocial eller psykiatrisk problematik till en meningsfull och fungerande vardag. Vi gör det genom individanpassade vård- och behandlingsinsatser. Vi erbjuder en vårdkedja med HVB, Öppenvård, Träningslägenheter och Familjehemsvård.

Bildgalleri

  • Alpklyftan Vård AB
    Alpklyftan Vård AB
  • Alpklyftan Vård AB
    Alpklyftan Vård AB
  • Alpklyftan Vård AB
    Alpklyftan Vård AB

Vår värdegrund bygger på vår övertygelse om människors lika värde och att alla har rätt att mötas av respekt för sin person. Det genomsyrar även vår vård och behandling. Vi eftersträvar öppenhet, kvalitet, samverkan och kontinuerlig kompetenshöjning bland medarbetarna. Genom samarbete mellan de olika enheterna vill vi möta varje barn och ungdoms individuella behov.

Med plats för sju ungdomar utgör HVB Villa Parkudden hjärtat i vår verksamhet. Huset är vackert beläget i lummiga omgivningar på Ramberget i Göteborg. Villa Parkudden utgör en lugn och trygg fristad där ungdomarna får chansen att starta om och börja resan mot en fungerande tillvaro.

Alpklyftan bedriver även öppenvård i hemmet samt förfogar över ett antal träningslägenheter i varierande storlek, där ungdomarna har möjlighet till träningsboende och öppenvård. Boenden finns för närvarande i flera olika stadsdelar som Majorna, Gamlestaden, Frölunda och på Hisingen. Vi har också förstärkta träningsboenden där ungdomen har extra trygghet under kväll och natt.

Familjehemsvården erbjuder engagerade familjehem i Göteborg med omnejd. Varje familjehem utreds noggrant, ges kontinuerligt stöd, handledning och utbildning av Alpklyftans egna familjehemskonsulenter. Att fungera som familjehem innebär att man i sitt hem tar emot barn och ungdomar som en familjemedlem.

omdömen

Innehållet nedan är skapat av våra användare
Hämtar...