Om ACT-terapi och coaching

Välkommen att kontakta mig för samtalsstöd, parterapi, coaching, familjeterapi, sorgbearbetning, stresshantering och konflikthantering. Mitt namn är Åsa Tomczyk och jag är diplomerad samtalsterapeut med inrikting ACT - Acceptans Commitment Therapy (Steg 1), diplomerad samtalscoach på senior practitioner nivå enligt EMCC. Jag är certifierad handledare i Sorgbearbetning och Förlåtelseprocessen. Jag är medlem i Psykosyntesförbundet och har handledning samt ansvarsförsäkring. Varmt välkommen!

Samtalsstöd

Ibland lever livet lite väl hårt med oss och det kan storma rejält, det upplever nog alla lite då och då i perioder. Och det kan vara svåra saker vi behöver möta.

Du kanske känner stress och oro för att du inte räcker till, en separation, någon nära dör, du själv blir sjuk eller någon du tycker om blir sjuk, du blir av med jobbet? Ja, det finns många saker i livet vi går igenom och ibland är det vara svårt att hantera det själv.

Då kan samtalsstöd var hjälpsamt, jag lyssnar utan att värdera eller döma, med stor empati och respekt.

Samtalsterapi

Går du också och funderar hur det skulle vara att gå i terapi?

I samtalsterapi försöker vi inte ändra tankar och känslor eller tänka mer positivt, utan snarare att hitta mer flexibla förhållningssätt till de tankar, känslor och minne man faktiskt har. För att kunna göra aktiva och meningsfulla handlingsval utifrån dina personliga livsvärden.

Parterapi

Parterapi hjälper er när ni som par inte kommer vidare själva och har fastnat i dysfunktionella beteenden. Jag stöttar er båda likvärdigt med att hitta nya vägar att återskapa tillit och kommunikation.

Parterapi kan också vara hjälpsamt i början av en relation, att tillsammans ta reda på sina egna värderingar och empatiskt förmedla dem till varandra. Tidigt få förståelse för varandras olikheter och utrycka förväntningar och önskningar om relationen och varandra.

Coaching

Coaching handlar om att gå från nuläge till ett önskat mål. Vi kommer att arbeta tillsammans i en tydlig process i fem steg, i din riktning utifrån dina livsvärden. Du får verktyg att se möjligheter, höja blicken och utveckla nya förmågor.

Coaching är handlingsorienterat och bygger på att de nya förmågorna praktiseras mellan sessionerna. Med coaching utvecklar du ledarskapet av dig själv och ditt liv.

Sorgbearbetning

Alla bär vi på någon form av sorg som drabbat oss i livet. De flesta tänker på dödsfall eller skilsmässa. Sorg kan också vara en separation, övergrepp av något slag, en förändring, att inte kunna bli gravid, leva i ensamhet eller att livet inte blev som man hade tänkt sig.

Vanliga sorgereaktioner i samband med förluster och förändringar är:

* En känsla av bedövning

* Humörsvängningar

* Koncentrationssvårigheter

* Oregelbunden sömn

* Förändrade matvanor

* Energiförlust

I sorgbearbetningen arbetar vi under 8 tillfällen à 80 min där jag vägleder dig.

Det är inte tiden i sig som avgör om sorgen läker, utan det är vad man gör under tiden.

Förlåtelseprocessen

Förlåtelseprocessen handlar inte om att säga till någon annan att ”nu har jag förlåtit dig”. Utan det är ett arbete du gör själv, för dig själv, för att kunna släppa det som förmodligen gnager och irriterar dig. Som helt enkelt tar onödig energi från dig och som inte leder dig framåt.

Det kan vara en relation som du haft och har svårt att släppa. Det kanske finns en ilska mot en annan som behandlat dig illa men som betyder mycket för dig trots det. Du kanske själv har gjort saker du ångrar och vill förlåta dig själv för.

Stresshantering - oro och ångest

Upplever du också mer stress och oro just nu? Det är många som har svårt att förhålla sig till allt som vi möts av dagligen, nyhetsrapporteringar om sämre ekonomi, klimatförändringar, dödsskjutningar och oroligheter både i Sverige och omvärlden.

Naturliga frågeställningar som, kommer jag få behålla mitt jobb, vad händer om jag/vi inte kommer kunna betala räkningarna. Det är svåra frågor som också kan föra med sig skam och skuldkänslor.

Stress och oro triggas av våra tankar och det som händer runt omkring oss. Det kan vara svårt att hantera själv och kan leda till stress, oro och ångest. Oro är en reaktion på svåra händelser som kriser, svåra händelser och sjukdom. Det är också vanligt att känna oro för sin hälsa, sina nära och kära, sitt jobb eller skola och sin ekonomi.

Även om du kanske känner dig ensam i din situation är det många som känt som du. Därför är det viktigt att du inte håller dina tankar för dig själv. Att prata högt är en start till läkning och förändring. Tillsammans undersöker vi vad du kan påverka och vad du kan göra för att du ska minska din stress och oro.

ACT-terapi och coachings utvalda länkar

Innehållet i denna modul är ändrat av användare

Äger du företaget?

Logga in
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 1
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 2
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 3
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 4
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 5
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 6
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 7
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 8
  • ACT-terapi och coaching Samtalsterapeuter, samtalsbehandlare, Stockholm - 9

ACT-terapi och coaching, Företagsinformation

Officiell information

Juridiskt namn

Act-Terapi och Coaching Stockholm AB

Bolagsform

Aktiebolag

Datum för upprättande

23.04.2019

Org.nr:

5592033285

Arbetsgivaravgift

Nej

Aktiekapital

50000

Omsättn.intervall

100 - 199

F-skatt

Ja, registrerad för F-skatt

Registrerad för moms

Ja

SNI-bransch

86909 Annan öppen hälso- och sjukvård, utan läkare

Exekutiva befattningar/Administration

Verkställande direktör

Åsa Maria Tomczyk

Ledamot

Åsa Maria Tomczyk

Suppleant

Henrik Alexander Tomczyk

Finansiell information

Omsättning

112 tkr

Vinstmarginal

28,6 %

Anställda

0